Balatoni álom: Nóra & Johannes

Mivel mi külföldről szerveztük az esküvőt, kezdettől fogva biztos volt, hogy esküvőszervező segítségét vesszük igénybe. A lehető legjobb döntés volt. Őszintén mondom, teljesen stresszmentes volt így a szervezés.

Nóri

Nóra & Johannes fél évvel a nagy nap előtt keresett meg. Első “találkozásunk” skype-on volt, ugyanis Berlinben élnek. A távolság ellenére hatékonyan tudtunk együtt dolgozni, és mivel nem volt túl sok időnk, gyorsan pörgettük ki a feladatokat. Élveztem ezt az időszakot, mert a szervezés kezdetétől éreztem a bizalmat, és a rugalmasságot, ami nagyban segítette a munkámat. A lazaságuk, de e mellett a precizitásuk is példaértékű. Nórit megkérdeztem esküvő után, hogyan élte meg ezt az időszakot:

Hogy élted meg az esküvőre való készülést?

Számomra összességében egy nagyon pozitív, izgalmas időszak volt! A barátok, ismerősök szerint „túl későn” kezdtünk hozzá a szervezéshez, összesen fél évünk volt rá. Ráadásul mi Berlinből szerveztük a magyarországi esküvőnket. Én egyáltalán nem éreztem, hogy elkéstünk volna, pont elég volt rá ennyi idő. Azt hozzáteszem, hogy egyébként is nagyon szeretek szervezni/tervezni/átgondolni, úgyhogy pl. a kezdettől megterveztük a budget-t, és folyamatosan vezettük egy Excelben a költségeket, kiadásokat. A (most már) férjem kevésbé rajong az ilyen szervezési feladatokért, úgyhogy vele időközönként átbeszéltük a fontosabb kérdéseket, kikértem a véleményét , de a részletkérdésekkel inkább én foglalkoztam.

Milyen volt számodra a nagy nap? Mely részeit élvezted a legjobban?

Minden várakozásunkat felülmúlta. Nincsenek rá szavak, mennyire jól sikerült minden. Ahogy összeállt a helyszín, a dekor, a (szerencsés) időjárás, a zene, és amit nem lehet megtervezni: a hangulat. Végig valami pozitív, varázslatos energia volt a levegőben. 

Egyértelműen a ceremónia volt mindkettőnk számára a legfelejthetetlenebb élmény. Nagyon izgultunk előtte, és mivel nem szokványos ceremónia volt (egy barátunk „adott össze” minket, fogadalmat tettünk egymásnak, ráadásul angolul), nem tudtuk, hogy fog elsülni. És természetesen nagyon-nagyon izgultam, hogy el tudom-e mondani a fogadalmam… végül annyira meghatóra sikerült, hogy sokakat megríkattunk 🙂

Miért döntöttél esküvőszervező mellett, és miért javasolnád ezt más menyasszonyoknak is?

Mivel mi külföldről szerveztük az esküvőt, kezdettől fogva biztos volt, hogy esküvőszervező segítségét vesszük igénybe. A lehető legjobb döntés volt. Őszintén mondom, teljesen stresszmentes volt így a szervezés. Azon kívül, hogy Heléna profi a munkájában, emberileg is hamar megtaláltuk a hangot. Mindenben megértő, támogató volt, és még az ezredik e-mailemre is kedvesen, türelmesen válaszolgatott 🙂 A személyes találkozók alkalmával még jobban elmélyült a szimpátia, és véleményem szerint egy ilyen személyes jellegű megbízás esetén ez nagyon lényeges szempont. Továbbá mivel a férjem nem beszél magyarul, fontos volt az is, hogy Helénának nem okoz gondot az angol nyelvű kommunikáció sem. 

A költség tekintetében nekünk így jóval előnyösebb volt, mintha minden egyes szolgáltatóval való egyeztetés miatt haza kellett volna repülni. 

Egyértelműen javaslom a menyasszonyoknak, hogy fontolják meg esküvőszervező segítségének igénybevételét. Rengeteg terhet, stresszt vesz le a párról, és így csak a szervezés izgalmas, pozitív részeire lehet koncentrálni.

 

helena_blog

Bízom benne, hogy segítségedre volt ez a cikk. Ha szeretnél hasonló témákban olvasni, iratkozz fel a LUNA hírlevélre, vagy találkozzunk személyes tanácsadás keretein belül!

Scroll to Top