Ceremónia tippek

Az elmúlt években szerzett tapasztalataim alapján összegyűjtöttem azokat a főbb program pontokat, melyek még különlegesebbé és személyesebbé tehetik esküvőtök polgári és egyházi szertartását.

Saját Fogadalom

Az egyik legmeghatóbb pillanata az esküvői szertartásnak a fogadalomtétel. Ezt már csak azzal lehet fokozni, ha mindezt saját szavaitokkal fogalmazzátok meg. A kéziratot később emlékbe is eltehettek, vagy bekeretezve kitehetitek közös otthonotokba.

Közös Fa Ültetése

Ez szimbolizálja, hogy házasságotokkal egy új időszak veszi kezdetét. Érdemes egy nagyobb kaspóba egy kisebb fát előre elültetni, majd a ceremónia keretein belül közösen meglocsolni. Ez a fa végigkísérheti egész életeteket, mindig emlékeztetve fogadalmatokra egymás felé.

Időkapszula

Írhattok egymásnak rövid üzeneteket, melyek kibontásának idejét ti határozzátok meg. Különleges lehet 5, 10, 20, 50 év múlva kinyitni olyan rövid leveleket, melyeket esküvőtök előtt írtatok egymásnak. Később rengeteg erőt meríthettek majd ezekből, és elköteleződéseteket is megerősítheti egymás iránt. Az időkapszulákat ünnepélyesen átadhatjátok egymásnak a fogadalomtétel után.

Szülők Köszöntése

Egyre elterjedtebb gesztus a szülők köszöntése a szertartáson belül. Ez nem egy ünnepi beszéd, hanem egy 3 perces blokk halk háttérzenével, miközben előre elkészített ajándékot ad át a pár mind a két szülőnek, megköszönve mindazt, amit értük tettek. A fogadalomtétel után talán ez a legmeghatóbb pillanata a szertartásnak.

Baráti Köszöntés

Ha szeretnétek közvetlen hangulatúvá tenni a ceremóniát, kérjetek fel néhány barátot, hogy készüljenek köszöntéssel az esküvőtökön. Lehet ez egy rövid beszéd, egy szép dal, vagy akár egy saját vers. A lényeg, hogy személyes legyen. Javaslom, hogy ezek a köszöntések legyenek számotokra meglepetések, de legyen egy megbízható személy aki ezekkel kapcsolatban döntést hoz, hogy alkalomhoz illő-e, vagy esetleg inkább a vacsora programjába érdemes tenni.

helena_blog

Bízom benne, hogy segítségedre volt ez a cikk. Ha szeretnél hasonló témákban olvasni, iratkozz fel a LUNA hírlevélre, vagy találkozzunk személyes tanácsadás keretein belül!

Scroll to Top