Az esküvőszervezés menete

Kapcsolatfelvétel

Az esküvőszervezés 0. lépése, hogy a jegyespár felveszi velem emailben a kapcsolatot.
Vannak, akik ekkor már tudják, hogy mi lesz az ő dátumuk, és vannak, akik egy időszakot adnak meg kiinduló pontnak, hogy mikor is szeretnének összeházasodni. 

Mielőtt kiküldöm az ajánlatot, leellenőrzöm, hogy szabad vagyok-e a kijelölt időpontban/időszakban. A részletesebb tájékoztatót tartalmazó árajánlattal együtt felajánlom a személyes találkozás lehetőségét.

Személyes Találkozó

A személyes találkozó egyik fél részéről sem jár további elköteleződéssel, viszont létfontosságú, hogy dönteni tudjunk arról, hogy megvan-e az a bizonyos egy hullámhossz, valamint az igények, és a szolgáltatási lehetőségek találkoznak-e. Fontosnak tartom, hogy a párok személyesen is megismerjenek, legyen lehetőségük kérdéseket feltenni, és az információk teljes tudatában hozhassanak döntést az esküvőszervezői szolgáltatás igénybevételéről.

Szerződéskötés

A személyes találkozó után jelzem a pároknak, hogy elvállalnám-e az esküvőjük szervezését, és mellékletben csatolok nekik egy szerződést, aminek aláírásával hivatalosan is megkezdődik a nagy napra való készülés.

Tanácsadás

Esküvőszervezőként elsődleges feladatom a tökéletes csapat összeállítása, akik az esküvő napját megvalósítják kezdve a fotóstól, a ceremóniamesteren át a DJ-ig. Fontos lépés a megfelelő helyszín kiválasztása is, ami nem könnyű feladat. Az elmúlt években olyan kapcsolatokra és tapasztalatokra tehettem szert, amik ezt a folyamatot leegyszerűsítik, és ezekkel az ajánlásokkal és tanácsokkal sok időt, energiát és stresszt spórolok meg a pároknak.

Szervezés

A szervezés magában foglalja a hónapokon át tartó folyamatos kapcsolattartást a szolgáltatókkal, a párral való folyamatos egyeztetéseket, a költségvetés folyamatos ellenőrzését, a programmenet megírását, és számos olyan feladatot, amit néha jobb nem is részletezni a pároknak, hiszen azért vagyok én, hogy nekik ne kelljen mindezzel foglalkozni:)

Lebonyolítás

A lebonyolítás sokszor már napokkal az esküvő előtt elkezdődik a számomra, ugyanis szeretek mindent átvenni a pártól, hogy nekik semmivel ne kelljen foglalkozni az utolsó néhány napban, csak azzal, hogy lélekben készüljenek a nagy napra.
Reggeltől az esküvő helyszínén vagyok, ahol fogadom a szolgáltatókat, koordinálom a munkafolyamatokat, és mindent megteszek a csapattal együtt azért, hogy a vendégek fogadására már minden és mindenki a helyén álljon. Számomra a legfontosabb az egész nap folyamán, hogy lássam a friss házasokat felszabadultan ünnepelni, és mindig úgy emlékezzenek vissza, hogy valóban ez volt életük legszebb napja.

helena_blog

Bízom benne, hogy segítségedre volt ez a cikk. Ha szeretnél hasonló témákban olvasni, iratkozz fel a LUNA hírlevélre, vagy találkozzunk személyes tanácsadás keretein belül!

Scroll to Top