3 Tévhit Az Esküvőszervezőről

“Bárcsak fogadtunk volna esküvőszervezőt!”

Ezt a mondatot túl sok házaspártól hallottam már ahhoz, hogy ne írjak erről egy rövid bejegyzést. Véleményem szerint ez nem a párok hibája, hanem a esküvői szakma kommunikáció hiányának tudható be. Az esküvőszervező munkájával kapcsolatban sok tévhit él, talán bennetek is. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem a 3 leggyakoribb állítást, bízva abban, hogy a válaszok segítségetekre lehetnek a döntésben, hogy szükségetek van-e esküvőszervezőre.

1.

“Az Esküvőszervező Luxus, Ezt Nem Engedhetjük Meg Magunknak.”

A jó esküvőszervező egyik fő feladata, hogy a pár anyagi kereteit figyelembe véve, a legköltséghatékonyabb rendezvényt szervezze meg, olyan profi szolgáltatókkal, akik megfelelnek az adott költségvetésnek. Egy jó szervező díjazása elenyésző a mellett a nyereség mellett, melyre az ő kapcsolatai által tudtok szert tenni. Arról nem is beszélve, hogy az árajánlatok bekérésével, összehasonlításával, és a költségtábla elkészítésével se kell foglalkoznotok, ami az egyik legnagyobb stressz- és konfliktus forrást jelentheti a jegyesség időszakában. Az esküvőszervező díjazása átlagosan az egész esküvő költségvetésének mindössze 1/12-ed része, mégis munkája az esküvő egészére kiterjedő, minden más szolgáltatóval ellentétben.

2.

“Ha Esküvőszervezőt Fogadunk, Akkor Mi Nem Élhetjük Át A Közös Szervezés Örömét.”

Az esküvőszervezés végig egy közös projekt, melyben a kellemetlen operatív részeket vállalom át, hogy nektek legyen időtök megálmodni az esküvő egyéb területeit. A meghívottak listáját, az ülésrendet, a színvilágot, a ruháitokat, a bevonulózenéteket mind ti választjátok ki, hiszen ettől válik az esküvőtök személyessé. A helyszínek bejárása, olyan opciók felvonultatása, mely minden szempontból megfelelő, nem könnyű feladat. Szükségetek lesz fotósra, videósra, dekorosra, fodrászra, sminkesre, sofőrre, zenére, stb. Közel se biztos, hogy minden esetben a legdrágább a legjobb. Olyan szolgáltatókat fogok ajánlani nektek, akiknek megbízom a munkájában, és akik sok esetben már egymást is ismerik, így elősegítve a teljes összhangot a nagy napon.

3.

“Elég, Ha A Család És A Barátok Segítenek.”

Ha szeretnéd, hogy a család és a barátok önfeledten tudjanak benneteket ünnepelni, javasalom, hogy tehermentesítsétek őket minden szervezési feladat alól. Az ő nyugalmuk rátok is nagyon pozitív hatással lesz, így mindenki megélheti a nagy napot úgy, ahogyan megálmodtátok. Az esküvő napján a szolgáltatók összehangolása és koordinálása igen nehéz feladat szakmai tudás és tapasztalat nélkül, így nem javasolt ezt a násznép bármely tagjára terhelni. Továbbá, ha felszabadítjátok őket minden feladat alól, sokkal több idejük és energiájuk lesz arra, hogy olyan ajándékokkal készüljenek, amik igazán emlékezetessé teszik az esküvőtöket. Lehet ez egy családilag megálmodott különleges köszöntés, valamilyen zenei, vagy prózai produkció, vagy barátok kreatív meglepetése. Talán néhány gyerekkori kép és történet is elő fog kerülni, melyek mindig nagyon személyes légkört teremtenek.

helena_blog

Bízom benne, hogy segítségedre volt ez a cikk. Ha szeretnél hasonló témákban olvasni, iratkozz fel a LUNA hírlevélre, vagy találkozzunk személyes tanácsadás keretein belül!

Scroll to Top