5 Tipp A Tökéletes Ruhaválasztáshoz

Kislánykorod óta álmodozol a tökéletes esküvői ruháról, de nem tudod, hogy kezdj neki a keresésnek? Sose voltál még ebben a szituációban, és nem tudod merre indulj? Szeretnék adni néhány tippet, melyek segítséget adhatnak a ruhapróbád előtt, így a helyzet bármennyire is lesz új, te magabiztosan fogod bejárni a kiszemelt szalonokat.

1. Egyedi, Vagy Bérelt Ruha?

Az első kérdés, amit meg kell magadnak válaszolnod, hogy egyedi tervezésű ruhát szeretnél vásárolni, vagy előre tervezettet bérelni. Mind a kettőnek megvannak az előnyei és hátrányai, melyeket érdemes mérlegelni a döntés előtt. Budapest tele van gyönyörű szalonokkal bérlésre szánt esküvői ruhákkal, de találsz számos egyedi tervezőt is. Bárhogy is dönts, a legfontosabb, hogy azt érezd, EZ AZ a ruha!

2. Böngészd Az Online Katalógusokat!

A legtöbb esküvői ruhaszalon katalógusa ma már online is elérhető az adott weboldalon. Ezt mindenképp nézd át, mielőtt bejelentkeznél, hiszen ezek azok a ruhák, melyeket fel fogsz tudni próbálni. Vannak olyan szalonok, ahol már a személyes találkozó előtt megkérdezik, mely ruhákat szeretnéd felpróbálni, így mindig legyenek felírva a számodra legszimpatikusabb modellek azonosítói.

3. Előre Foglalj Időpontot!

Szinte minden szalonba előre kell időpontot foglalni, az exkluzívabb helyeknél pedig 5.000 Ft-os ruhapróba díjjal is számolni kell, de ezt általában előre jelzik. Érdemes az időpontot legalább 2 héttel előre lefoglalni. Ha több szalonba is ellátogatnál, érdemes ugyanarra a napra foglalnod, csak más időpontokra. Ha édesanyád, vagy barátnőid mennek veled, tarthattok ebéd-, és kávészünetet a próbák között, így igazi emléknap lesz ez számotokra, amit az elejétől a végéig mindenki élvezni fog.

4. Apró Figyelmesség

Mivel a ruhák mind világosak, és felülről adják rád, így kényelmetlenül érezheted magad, ha állandóan arra kell figyelned, hogy nehogy alapozós legyen a ruha, vagy megfogja a rúzs. Javaslom, hogy ne használj sminket ruhapróba előtt. Lehetőleg testszínű fehérnemű legyen rajtad, és pánt nélküli melltartó. Lehet, hogy utóbbira nem is lesz szükség, de ez ruhától függ.Legyen nálad a cipő, amit viselni fogsz az esküvőn, vagy legalább egy vele megegyező magasságú. Ez a ruha hosszának megállapításában lesz a segítségetekre.

5. Nyugalom

Lehet, hogy az első helyen megtalálod a ruhádat, de az is lehet hogy jó pár helyre el fogsz menni, és jó pár ruhát fel fogsz próbálni, mielőtt megtalálod az igazit. Türelem. Előre készülj fel, lehet hogy nem találsz rá az álomruhára egy nap alatt, de ne add alább annál az érzésnél, hogy megvan a tökéletes. A végleges döntés előtt aludj rá egyet, és tedd fel magadnak a kérdést: “Megbánnám-e később, ha nem ezt a ruhát választanám?”

helena_blog

Bízom benne, hogy segítségedre volt ez a cikk. Ha szeretnél hasonló témákban olvasni, iratkozz fel a LUNA hírlevélre, vagy találkozzunk személyes tanácsadás keretein belül!

Scroll to Top